Μια συνταγή της κυρίας Marina Markou για ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας
Ψαρόσουπα
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και τα ψάρια με λίγο αλάτι σε χαμηλή φωτιά (Έβαλα μπακαλιάρο και πεσκανδριτσα).
Όσο ψήνεται το ψάρι κόβουμε σε κυβάκια δύο μέτριες πατάτες, δύο καρότα, σελινόριζα, ένα κρεμμύδι, λίγο τζίντζερ, μερικά κλωνάρια σέλινο, ένα μικρό κολοκυθάκι.
Μόλις ψηθούν βγάζουμε τα ψάρια και σουρώνουμε το νερό μην τυχόν και έχει κανένα αγκάθι στην σούπα.
Βάζουμε τα λαχανικά μέσα, δύο κουταλιές της σούπας ρύζι και ένα κ.γ. κουρκουμά.
Όταν είναι έτοιμα χτυπάμε ένα κρόκο αυγού με το χυμό λεμονιού και δύο κ.γ. νισεστέ.
Παίρνουμε λίγο από το ζουμάκι, το ανακατεύουμε και μετά το ρίχνουμε σιγά - σιγά στη σούπα.
Και τον μπακαλιάρο τον καθάρισα και τον έβαλα στην σούπα στο τέλος.