ΤΗΓΑΝΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ
ΕΧΕΤΕ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ?
ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗΓΑΝΟΠΙΤΕΣ, ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΕΣ
Υλικά :
Για την Ζύμη
- 3 φλιτζάνια κίτρινο αλεύρι,
- 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
- τρεις κουταλιές μαγιά ξερή,
- ένα κουταλάκι αλάτι,
- 1/4 κουταλάκι ζάχαρη,
- λίγο λάδι ή Φυτίνη,
- λίγος άνηθος ψιλοκομμένος,
- χλιαρό νερό
Για την Γέμιση
- 500 γρ φέτα,
- 250 γρ ανθοτυρο,
- 100 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο,
- δύο αυγά
Εκτέλεση
- Σε μπολ βάζουμε την μαγιά, την ζάχαρη, δύο κουταλιές αλεύρι και χλιαρό νερό να κάνουμε έναν χυλό.
- Αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσει.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χλιαρό νερό όσο πάρει για να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
- Αφήνουμε να φουσκώσει.
- Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
- Κόβουμε την ζύμη σε 20 - 25 μπαλάκια στο μέγεθος του μανταρινιού.
- Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι και βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε.
- Βάζουμε λάδι σε τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πατάμε τα μπαλάκια να πλατύνουν και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές
Δημιουργός συνταγής: Reggina Filippou