Απλό και νόστιμο ζυγούρι στην κατσαρόλα




ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΖΥΓΟΥΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ


Σήμερα φάγαμε Ζυγούρι από το χωριό. Έγινε λουκούμι, το ευχαριστήθηκαν όλοι. Τα συνοδευτικά δεν πρόλαβα να τα φωτογραφίσω


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σοτάρουμε πρώτα καλά το κρέας με μια κ.σ. ελαιόλαδο και μια κ.σ. βούτυρο αγελαδινό. 
  2. Μετά βάζουμε τρία κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1 κ.γ. κύμινο, 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο, λίγη καυτερή πιπεριά και μόλις πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια ρίχνουμε λίγο μαϊντανό και ένα σφηνάκι μηλόξυδο,
  3. Μόλις εξατμιστεί το μηλόξυδο προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας, αλάτι, μια κ.σ. κέτσαπ και όσο νερό χρειάζεται για να καλύψει το κρέας.
  4. Μόλις πάρει μια βράση το χαμηλώνουμε και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. 
Πολύ απλή συνταγή αλλά πολύ νόστιμη.


Δημιουργός συνταγής: Marina Markou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!