
ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΖΥΓΟΥΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Σήμερα φάγαμε Ζυγούρι από το χωριό. Έγινε λουκούμι, το ευχαριστήθηκαν όλοι. Τα συνοδευτικά δεν πρόλαβα να τα φωτογραφίσω
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρουμε πρώτα καλά το κρέας με μια κ.σ. ελαιόλαδο και μια κ.σ. βούτυρο αγελαδινό.
- Μετά βάζουμε τρία κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1 κ.γ. κύμινο, 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο, λίγη καυτερή πιπεριά και μόλις πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια ρίχνουμε λίγο μαϊντανό και ένα σφηνάκι μηλόξυδο,
- Μόλις εξατμιστεί το μηλόξυδο προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας, αλάτι, μια κ.σ. κέτσαπ και όσο νερό χρειάζεται για να καλύψει το κρέας.
- Μόλις πάρει μια βράση το χαμηλώνουμε και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Πολύ απλή συνταγή αλλά πολύ νόστιμη.