Μια συνταγή της κυρίας Boula Mpeza για ΑΦΡΑΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Αφράτα Τυροπιτάκια και Μερεντοπιτάκια
Υλικά ζύμης
ενάμιση ποτήρι νερού χλιαρό γάλα,
τρία τέταρτα του νεροπότηρου καλαμποκέλαιο χλιαρό,
ένα κουταλάκι γλυκού ζάχαρη,
ενάμιση κουταλάκι αλάτι,
ένα κύβο 24 γραμ νωπή μαγιά,
ένα αυγό ,
αλεύρι περίπου 600 γραμ, τόσο όσο να γίνει μια ζύμη αφράτη να ξεκολλάει από τα χέρια.
Αφήνω την ζύμη να φουσκώσει καλά σε ζεστό μέρος κόβω σε μπαλάκια και ανοίγω στρογγυλά πιτάκια.
Αφράτα Τυροπιτάκια και Μερεντοπιτάκια
Υλικά ζύμης
ενάμιση ποτήρι νερού χλιαρό γάλα,
τρία τέταρτα του νεροπότηρου καλαμποκέλαιο χλιαρό,
ένα κουταλάκι γλυκού ζάχαρη,
ενάμιση κουταλάκι αλάτι,
ένα κύβο 24 γραμ νωπή μαγιά,
ένα αυγό ,
αλεύρι περίπου 600 γραμ, τόσο όσο να γίνει μια ζύμη αφράτη να ξεκολλάει από τα χέρια.
Αφήνω την ζύμη να φουσκώσει καλά σε ζεστό μέρος κόβω σε μπαλάκια και ανοίγω στρογγυλά πιτάκια.
Χαράζω σε τρίγωνα, γεμίζω με τυράκι, Μερέντα, λουκάνικο ότι θέλω... και διπλώνω.
Βάζω επάνω αυγό με το πινελάκι, βάζω μπόλικο Βιτάμ στο ταψί και ψήνω στους 200 βαθμούς!