Μια συνταγή της κυρίας Marina Markou για ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας
Μηλοπιτάκια και Μπανανοπιτάκια
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 4 αυγά και τα χτυπάμε για τρία λεπτά.
Σιγά - σιγά ρίχνουμε 200 γρ. ζάχαρη και το χτυπάμε καλά.
Μετά ρίχνουμε 200 γρ. Βούτυρο μαλακό, δύο φακελάκια βανίλια, δύο κ.σ. γεμάτες σουσάμι (μπαίνει μέσα στη ζύμη) και 700 γρ. αλεύρι ανακατεμένο με δύο φακελάκια μπέικιν το οποίο ρίχνουμε σιγά - σιγά το μισό αλεύρι και μετά σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε το υπόλοιπο με μια ξύλινη κουτάλα.
Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο.
Στο ένα μέρος βάζουμε δύο ώριμες μπανάνες σε κυβάκια και 50 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε και με ένα κουτάλι του παγωτού τα βάζουμε πάνω στην λαδόκολλα.
Στην άλλη ζύμη βάζουμε δύο μήλα σε κυβάκια και 50 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια.
Στην άλλη ζύμη βάζουμε δύο μήλα σε κυβάκια και 50 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια.
Ανακατεύουμε και πάλι με ένα κουτάλι του παγωτού τα βάζουμε σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 25 λεπτά.
Είναι ωραία για κολατσιό για το σχολείο.