
ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 4 αυγά και τα χτυπάμε για τρία λεπτά.
- Σιγά - σιγά ρίχνουμε 200 γρ. ζάχαρη και το χτυπάμε καλά.
- Μετά ρίχνουμε 200 γρ. Βούτυρο μαλακό, δύο φακελάκια βανίλια, δύο κ.σ. γεμάτες σουσάμι (μπαίνει μέσα στη ζύμη) και 700 γρ. αλεύρι ανακατεμένο με δύο φακελάκια μπέικιν το οποίο ρίχνουμε σιγά - σιγά το μισό αλεύρι και μετά σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε το υπόλοιπο με μια ξύλινη κουτάλα.
- Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο.
- Στο ένα μέρος βάζουμε δύο ώριμες μπανάνες σε κυβάκια και 50 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε και με ένα κουτάλι του παγωτού τα βάζουμε πάνω στην λαδόκολλα.
- Στην άλλη ζύμη βάζουμε δύο μήλα σε κυβάκια και 50 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια.
- Ανακατεύουμε και πάλι με ένα κουτάλι του παγωτού τα βάζουμε σε λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 25 λεπτά.
Είναι ωραία για κολατσιό για το σχολείο.

