ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΚΗ ΜΥΖΗΘΡΑ
Αυτή η παραδοσιακή συνταγή με φτερούγες κοτόπουλου, χυλοπιτάκι και χωριάτικη μυζήθρα είναι πλούσια σε γεύση και θυμίζει τα φαγητά της γιαγιάς.
Υλικά
- 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
- Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
- 1 κουταλάκι καπνιστή γλυκιά πάπρικα
- 1 κουταλάκι θυμάρι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
- 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 ποτήρι χωριάτικο χυλοπιτάκι
- 1 ποτήρι νερό
- 200 γρ. χωριάτικη μυζήθρα
Εκτέλεση
- Αλατίζουμε και πιπερώνουμε τις φτερούγες κοτόπουλου.
- Προσθέτουμε καπνιστή γλυκιά πάπρικα και θυμάρι.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φτερούγες μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αφαιρούμε τις φτερούγες από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το χυλοπιτάκι και το νερό.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το χυλοπιτάκι και να χυλώσει η σάλτσα.
- Επιστρέφουμε τις φτερούγες στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά.
- Σερβίρουμε ζεστό με τριμμένη μυζήθρα από πάνω.
Δημιουργός συνταγής: Voula Damala
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!