Φτερούγες κοτόπουλο κοκκινιστές με χυλοπιτάκι και χωριάτικη μυζήθρα

Αυτή η παραδοσιακή συνταγή με φτερούγες κοτόπουλου, χυλοπιτάκι και χωριάτικη μυζήθρα είναι πλούσια σε γεύση και θυμίζει τα φαγητά της γιαγιάς.

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΚΗ ΜΥΖΗΘΡΑ


Αυτή η παραδοσιακή συνταγή με φτερούγες κοτόπουλου, χυλοπιτάκι και χωριάτικη μυζήθρα είναι πλούσια σε γεύση και θυμίζει τα φαγητά της γιαγιάς.


Υλικά

  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 1 κουταλάκι καπνιστή γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλάκι θυμάρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χωριάτικο χυλοπιτάκι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 200 γρ. χωριάτικη μυζήθρα


Εκτέλεση

  1. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε τις φτερούγες κοτόπουλου. 
  2. Προσθέτουμε καπνιστή γλυκιά πάπρικα και θυμάρι.
  3. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φτερούγες μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
  5. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη. 
  6. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Αφαιρούμε τις φτερούγες από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το χυλοπιτάκι και το νερό. 
  8. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το χυλοπιτάκι και να χυλώσει η σάλτσα.
  9. Επιστρέφουμε τις φτερούγες στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά. 
  10. Σερβίρουμε ζεστό με τριμμένη μυζήθρα από πάνω.


Δημιουργός συνταγής: Voula Damala

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget