ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
Αυτή η συνταγή για πένες με κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα είναι γρήγορη, εύκολη και γεμάτη γεύση. Ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο γεύμα που θα απολαύσουν όλοι.
Υλικά
- 1 πακέτο πένες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 πακέτο τυρί κρέμα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
- Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι να βράσει.
- Προσθέτουμε τις πένες και τις βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε φαρδύ και ψηλό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
- Προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδου και τη σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μυρίσει.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί και να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα.
- Παίρνουμε τις πένες από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν καλά με τη σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Δημιουργός συνταγής: Voula Damala
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!