Οσομπούκο κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές



ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ


Μακράν το καλύτερο φαγητό που έχω φάει!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω και στεγνώνω καλά το κρέας, βάζω αλάτι, πιπέρι και το αλευρώνω. 
Σε κατσαρόλα τοποθετώ το κρέας με λάδι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια ρίχνω μέσα τριμμένο κρεμμύδι και σκόρδο, 2 καρότα σε ροδέλες και ένα φύλλο δάφνης και μετά από ένα λεπτό σβήνω με ένα ποτηράκι κρασί. 
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνω μια κουταλιά της σούπας πελτέ και 3 ντομάτες τριμμένες και συμπληρώνω με ζωμό μέχρι να καλύπτεται το κρέας εντελώς.
Ρίχνω επιπλέον αλατοπίπερο, λίγη κανέλα και λίγο μπαχάρι και χαμηλώνω τη φωτιά να βράσει σκεπασμένο για 2 ώρες.
Το τελευταίο μισάωρο ξεσκεπάζω να πιεί τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του.


ΠΗΓΗ: Βασιλική Φαρμάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget