
ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ
Μακράν το καλύτερο φαγητό που έχω φάει!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένω και στεγνώνω καλά το κρέας, βάζω αλάτι, πιπέρι και το αλευρώνω.
- Σε κατσαρόλα τοποθετώ το κρέας με λάδι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
- Στη συνέχεια ρίχνω μέσα τριμμένο κρεμμύδι και σκόρδο, 2 καρότα σε ροδέλες και ένα φύλλο δάφνης και μετά από ένα λεπτό σβήνω με ένα ποτηράκι κρασί.
- Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνω μια κουταλιά της σούπας πελτέ και 3 ντομάτες τριμμένες και συμπληρώνω με ζωμό μέχρι να καλύπτεται το κρέας εντελώς.
- Ρίχνω επιπλέον αλατοπίπερο, λίγη κανέλα και λίγο μπαχάρι και χαμηλώνω τη φωτιά να βράσει σκεπασμένο για 2 ώρες.
- Το τελευταίο μισάωρο ξεσκεπάζω να πιεί τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του.