Παστουρμαδόπιτα με φύλλο Σφολιάτας

Πίτα σφολιάτας με παστουρμάΠίτα σφολιάτας με παστουρμά

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ


Ιδανική για κολατσιό, αυτή η πίτα θα συνοδεύσει τέλεια μια μπύρα ή θα σταθεί ως ένα εντυπωσιακό σνακ για τους καλεσμένους σας. Είναι εύκολη στην προετοιμασία και προσφέρει επιλογές για διαφορετικά γούστα αφού είναι μισή με ντομάτα και μισή με δυόσμο!


Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 200 γρ. κασέρι, σε φέτες
  • 150 γρ. μοσχαρίσιο παστουρμά, σε κομματάκια (αφού αφαιρέσουμε το τσιμένι)
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες, χωρίς σπόρια 
  • φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί


Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας.
  • Το τρυπάμε με ένα πιρούνι και απλώνουμε από πάνω τις φέτες κασεριού.
  • Σκορπίζουμε τα κομματάκια του παστουρμά, αφού έχουμε αφαιρέσει το τσιμένι, για να μην είναι πολύ έντονη η γεύση του.
  • Τοποθετούμε στο μισό φύλλο τις ροδέλες ντομάτας, φροντίζοντας να έχουν αφαιρεθεί οι σπόροι και στο άλλο μισό προσθέτουμε ψιλοκομμένο δυόσμο για φρέσκια γεύση.
  • Πασπαλίζουμε με το κύμινο για να δώσουμε μια ζεστή και αρωματική νότα.
  • Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό, ώστε να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα κατά το ψήσιμο.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με το σουσάμι.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να λιώσει το κασέρι.
  • Σερβίρουμε ζεστή και συνοδεύουμε με μια παγωμένη μπύρα. 

Πίτα σφολιάτας με παστουρμάΠίτα σφολιάτας με παστουρμάΠίτα σφολιάτας με παστουρμά

Δημιουργός συνταγής: Maria Ditsa

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget