ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
Ιδανική για κολατσιό, αυτή η πίτα θα συνοδεύσει τέλεια μια μπύρα ή θα σταθεί ως ένα εντυπωσιακό σνακ για τους καλεσμένους σας. Είναι εύκολη στην προετοιμασία και προσφέρει επιλογές για διαφορετικά γούστα αφού είναι μισή με ντομάτα και μισή με δυόσμο!
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 200 γρ. κασέρι, σε φέτες
- 150 γρ. μοσχαρίσιο παστουρμά, σε κομματάκια (αφού αφαιρέσουμε το τσιμένι)
- 2 ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες, χωρίς σπόρια
- φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 αυγό, χτυπημένο
- 2 κ.σ. σουσάμι
- Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας.
- Το τρυπάμε με ένα πιρούνι και απλώνουμε από πάνω τις φέτες κασεριού.
- Σκορπίζουμε τα κομματάκια του παστουρμά, αφού έχουμε αφαιρέσει το τσιμένι, για να μην είναι πολύ έντονη η γεύση του.
- Τοποθετούμε στο μισό φύλλο τις ροδέλες ντομάτας, φροντίζοντας να έχουν αφαιρεθεί οι σπόροι και στο άλλο μισό προσθέτουμε ψιλοκομμένο δυόσμο για φρέσκια γεύση.
- Πασπαλίζουμε με το κύμινο για να δώσουμε μια ζεστή και αρωματική νότα.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό, ώστε να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα κατά το ψήσιμο.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με το σουσάμι.
- Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να λιώσει το κασέρι.
- Σερβίρουμε ζεστή και συνοδεύουμε με μια παγωμένη μπύρα.
Δημιουργός συνταγής: Maria Ditsa
Ακολουθήστε μας στο Google News!