Μια συνταγή της κυρίας Filio Filio για ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Πιροσκί με πατάτα
Για τη ζύμη
2 κούπες μεγάλες χλιαρό νερό,
2 φακελάκια μαγιά,
λίγη ζάχαρη,
αλάτι
3 - 4 κ.σ. λάδι
Αλεύρι όσο πάρει
Άφησα την ζύμη σκεπασμένη 1 ώρα να φουσκώσει και την χώρισα σε 30 τεμάχια.
Άνοιξα το καθένα λίγο με τα χέρια και έβαλα από 1 κ.σ. καλά γεμάτη γέμιση.
Έκλεισα με τα δάχτυλα.
Τα τηγάνισα σε κατσαρόλα βαθιά με μπόλικο ηλιέλαιο.
Δεν τράβηξαν καθόλου λάδι.
Για τη γέμιση
Έβρασα 4 - 5 πατάτες, τις έλιωσα, πρόσθεσα αλάτι, πιπέρι, ξηρό δυόσμο και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοταρισμένο.