Μια συνταγή της κυρίας Marina Markou για ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΑΠΟ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ από πατάτες, καρότα και σελινόριζα
Καλή όρεξη σε όλους.
ΣΥΝΤΑΓΉ:
1.500 γρ. Μοσχαράκι χτένι
3 κρεμμύδια
3 καρότα
μια σκελίδα σκόρδο
5 κόκκους μπαχάρι
ένα φύλλο δάφνης
ένα κ.γ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι
ένα φλιτζάνι
λευκό κρασί
μισό φλιτζάνι χυμό ντομάτας και δύο ντομάτες φρέσκες
και για το τέλος ένα ξυλάκι κανέλα
Για τον πουρέ
πατάτες
δύο καρότα
μια φέτα σελινόριζα,
αλάτι
μισό κ.γ, κουρκουμά
για το τέλος
μοσχοκάρυδο
μια κ.σ γεμάτη βούτυρο αγελαδινό
και ένα φλιτζάνι γάλα
Καθαρίζω τις πατάτες, τα καρότα, τη σελινόριζα και τα βράζουμε με το κουρκουμά και αλάτι.
Όταν βράσουν κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο και το ρίχνουμε στις πατάτες, τρίβουμε και λίγο μοσχοκάρυδο.
Πατάμε τις πατάτες δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και στο τέλος βάζουμε και μαϊντανό.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΆΚΙ:
Αλευρώνουμε ελαφρά το κρέας (σε μερίδες) βάζουμε στην κατσαρόλα δύο κ.σ. ελαιόλαδο και δύο κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας.
Βάζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα να σοταριστούν, μετά όλα τα μπαχαρικά και τα σβήνουμε με ένα φλιτζάνι λευκό κρασί.
Το αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτα, τις ντομάτες χωρίς την φλούδα και τα σποράκια σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι και όσο νεράκι χρειαστεί, όχι πολύ.
Εγώ το μαγειρεύω στην χύτρα.
Όταν είναι έτοιμο ανοίγουμε το καπάκι, ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε και το ξυλάκι κανέλα.
Μόλις δέσει είναι έτοιμο.