Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κέικ πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας και γλάσο σοκολάτας
250 γρ. βούτυρο
4 αυγά
500 γρ αλεύρι φαρίνα
250 γρ ζάχαρη
1 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
2 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού
2-3 κ.σ σταγόνες σοκολάτας αλευρωμένες
Για το γλάσο
180 γρ κουβερτούρα
80 γρ βούτυρο
1 κ.σ μέλι
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά.
Μετά ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε και τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και τη βανίλια και σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι.
Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε τις αλευρωμένες σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας.
Για το γλάσο βάζουμε τα υλικά σε Μπεν Μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το απλώνουμε στο κέικ.