ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Μοσχοβόλησε το σπίτι!!
ΥΛΙΚΑ
1 βούτυρο τύπου Κερκύρας 225 γρ
225 γρ. καστανή ζάχαρη
4 αυγά
3 βανίλιες άρωμα
Ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
650 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ baking powder
1 βούτυρο τύπου Κερκύρας 225 γρ
225 γρ. καστανή ζάχαρη
4 αυγά
3 βανίλιες άρωμα
Ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
650 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ baking powder
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το βούτυρο και τα αυγά να είναι εκτός ψυγείου τουλάχιστον 3 ώρες.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη περίπου 3' και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά ένα - ένα, τις βανίλιες, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το βάζουμε σε ένα λεκανάκι.
Εκεί ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και το baking powder.
Το ζυμάρι μας να είναι μαλακό!
Όταν φτιάξουμε τα σχέδια που θέλουμε τα περνάμε με πινέλο κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νεράκι.
Τα ψήνουμε στους 170° για περίπου 30' με αέρα.
Όταν φτιάξουμε τα σχέδια που θέλουμε τα περνάμε με πινέλο κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νεράκι.
Τα ψήνουμε στους 170° για περίπου 30' με αέρα.
Αυτό εξαρτάται βέβαια και από τη δύναμη του φούρνου σας.
Δημιουργός συνταγής: Αναστασια Βλαχου
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!