ΚΡΕΜΑ ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Υλικά
500 γρ πλυμένες και ψιλοκομμένες φράουλες
και 500 γρ Βότκα η τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
500 γρ πλυμένες και ψιλοκομμένες φράουλες
και 500 γρ Βότκα η τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
σε γυάλινο δοχείο για τρεις μέρες
300 γρ γάλα φρέσκο
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 βανίλια κάψουλα η μισό μπαστουνάκι φρέσκια βανίλια
400 γρ ζάχαρη
300 γρ γάλα φρέσκο
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 βανίλια κάψουλα η μισό μπαστουνάκι φρέσκια βανίλια
400 γρ ζάχαρη
Εκτέλεση
Μετά τις τρεις μέρες ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά τις τρεις μέρες ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Το αφήνουμε να κρυώσει, σουρώνουμε το χυμό από τις φράουλες και ανακατεύουμε τα δύο μείγματα.
Για πιο έντονο χρώμα βάζουμε μια σταγόνα πάστα χρώματος κόκκινο.
Το λικέρ αυτό διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.
Επίσης, διαχωρίζεται ο χυμός από το γάλα αλλά μόλις το ανακινήσετε επανέρχεται.
ΠΗΓΗ: Βικη Αναματερου