Μια συνταγή της κυρίας Xrisa Nikos για ΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Χανιώτικο μπουρέκι με φύλλο
Χανιώτικο μπουρέκι με φύλλο
Για το φύλλο
αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.σ ξύδι
μια πρέζα αλάτι
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κ.σ ξύδι
μια πρέζα αλάτι
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για τη γέμιση :
6 μέτρια κολοκύθια
6 μέτρια κολοκύθια
3 πατάτες
μπόλικο ψιλοκομμένο δυόσμο
αλάτι
αλάτι
πιπέρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
μισό κιλό μυζήθρα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
μισό κιλό μυζήθρα
περίπου 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και ανοίγουμε φύλλο (όχι πολύ λεπτό), το οποίο απλώνουμε σε ταψί που έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με σουσάμι.
Κόβουμε τα λαχανικά σε ροδέλες, τα ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και ανοίγουμε φύλλο (όχι πολύ λεπτό), το οποίο απλώνουμε σε ταψί που έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με σουσάμι.
Κόβουμε τα λαχανικά σε ροδέλες, τα ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.
Έπειτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, αναμειγνύουμε και τη μυζήθρα.
Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με φύλλο.
Χαράζουμε, αλείφουμε με αβγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 2, 5 ώρες περίπου.
Το ψήσιμο διαφέρει αρκετά από φούρνο σε φούρνο.
Η μυζήθρα μπορεί να αντικατασταθεί με φέτα η άλλο λευκό τυρί.
Η μυζήθρα μπορεί να αντικατασταθεί με φέτα η άλλο λευκό τυρί.
Επίσης μπορείτε να προσθέσετε λίγη τριμμένη γραβιέρα για extra γεύση.