ΦΡΕΣΚΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ
Όπως και να το κάνουμε το φρέσκο είναι πάντα καλύτερο από το ξερό ή το κατεψυγμένο!
Αυτό ισχύει και για τα ζυμαρικά!
Η ζύμη για τα φρέσκα ζυμαρικά είναι απλή και γίνεται είτε μόνο με αλεύρι είτε με σιμιγδάλι και αλεύρι.
Όλη η νοστιμιά, η σωστή ελαστικότητα, η υφή και το μη λασπωμένο αποτέλεσμα οφείλονται κυρίως στην ποιότητα του αλευριού ή του σιμιγδαλιού που θα χρησιμοποιήσουμε.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ταλιατέλες έκανα απόψε φίλοι μου με σκληρό αλεύρι, 3 αυγά και λίγο αλατάκι.
Δεν σας λέω ποσότητα αλευριού γιατί πάει σύμφωνα με το πόσο μεγάλα είναι τα αυγά.
Βάζουμε στον πάγκο μας μισό κιλό αλεύρι σκληρό και κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα.
Εκεί ρίχνουμε τα αυγά, λίγο αλάτι, 1 κουταλιά λάδι και 3 κουταλιές νερό.
Θέλουμε μια σφιχτή ζύμη.
Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο αλεύρι.
Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και ανοίγουμε ένα φύλλο όχι πολύ λεπτό.
Ρίχνουμε αλεύρι, διπλώνουμε και κόβουμε λεπτές λουρίδες.
Βράζουμε αρκετό νερό με λίγο αλάτι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Σε 3 λεπτά είναι έτοιμα.
Σερβίρουμε με βούτυρο, μπέικον, τυρί, κόκκινη σάλτσα... ό,τι θέλουμε!
ΠΗΓΗ: Ρουλα Λυρου