ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
Ένα φαγητό μαμαδίστικο
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζω και κόβω το χταποδακι.
- Βάζω λάδι στην κατσαρόλα μαζί με λίγο κρεμμύδι, ρίχνω μέσα τα κομματάκια του χταποδιού και το αφήνω να αλλάξει χρώμα και να πιεί τα υγρά του.
- Μόλις γίνει αυτό ρίχνω κόκκινο κρασί και αφήνω να φύγει το αλκοόλ.
- Προσθέτω πιπέρι, λίγο μπαχάρι και κανέλα.
- Δεν αλατίζω καθόλου, εσείς δοκιμάστε και αν χρειάζεται βάλτε.
- Βάζω λίγο πελτέ ντομάτας και το τρίβω λίγο στον πάτο της κατσαρόλας.
- Προσθέτω νεράκι μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
- Στη συνέχεια ρίχνω το μακαρονάκι και νερό.
- Ανακατεύω συνέχεια και οπότε χρειαστεί προσθέτω νεράκι.
- Πρέπει να βγει πριν γίνει τελείως το μακαρονάκι γιατί μετά θα τραβήξει ζουμί και θα λασπώσει.
- Επίσης μέχρι να κρυώσει δεν κλείνω την κατσαρόλα για τον ίδιο λόγο.
- Αν θέλετε βάζετε και λίγο φρέσκο μαϊντανό.