
ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ
Υλικά
Για το ζυμαράκι θέλουμε- 1/5 ποτήρι νερό χλιαρό
- 3 κ.σ. ξύδι
- 3 κ.σ. λεμόνι
- μισό φλιτζανάκι του καφέ λάδι
- 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
- αλεύρι όσο μας πάρει το ζυμάρι δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια
η γέμιση είναι
- μισό κιλό πράσο το άσπρο μέρος
- 3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας δική μου
- λίγο μαύρο πιπέρι
- 150 γρμ φέτα
- 2 αυγά
Εκτέλεση
- Ετοιμάζω πρώτα τη γέμιση.
- Καθαρίζω το πράσο, το πλένω καλά και το στραγγίζω.
- Στην κατσαρόλα ρίχνω λάδι το πράσο, τσιγαρίζω, προσθέτω την ντομάτα, το πιπέρι και βράζω μέχρι να μαλακώσει το πράσο.
- Το αφήνω να κρυώσει και μετά προσθέτω τα αυγά και τη φέτα τριμμένη με το χέρι.
- Στη συνέχεια ζυμώνω το ζυμαράκι μου ρίχνοντας το νερό με τα υπόλοιπα υλικά.
- Χωρίζω σε 8 μπαλάκια, τα αλείφω με λάδι και τα αφήνω 1 ώρα να ξεκουραστούν.
- Ανοίγω με τον πλάστη μικρά φύλλα, τα αλείφω με Φυτίνη και κάνω 4 φύλλα για κάτω και 4 για πάνω.
- Μετά την ανοίγω με το χέρι, δεν χρειάζεται πλάστη.
- Στρώνω το ένα φύλλο σε ταψί που έχω λαδώσει, βάζω τη γέμιση, ανοίγω το άλλο φύλλο, αλείφω με ηλιέλαιο, χαράζω και ψήνω στους 190 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.