Πρασοτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Ευαγγελίας Μιχου για ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πρασοτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο

Για το ζυμαράκι θέλουμε 
1/5 ποτήρι νερό χλιαρό 
3 κ.σ. ξύδι 
3 κ.σ. λεμόνι 
μισό φλιτζανάκι του καφέ λάδι 
1 κ.γ. κοφτό αλάτι 
αλεύρι όσο μας πάρει το ζυμάρι δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια 

η γέμιση είναι 
μισό κιλό πράσο το άσπρο μέρος 
3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας δική μου
λίγο μαύρο πιπέρι 
150 γρμ φέτα 
2 αυγά 

Ετοιμάζω πρώτα τη γέμιση.
Καθαρίζω το πράσο, το πλένω καλά και το στραγγίζω.
Στην κατσαρόλα ρίχνω λάδι το πράσο, τσιγαρίζω, προσθέτω την ντομάτα, το πιπέρι και βράζω μέχρι να μαλακώσει το πράσο.
Το αφήνω να κρυώσει και μετά προσθέτω τα αυγά και τη φέτα τριμμένη με το χέρι.
Στη συνέχεια ζυμώνω το ζυμαράκι μου ρίχνοντας το νερό με τα υπόλοιπα υλικά.
Χωρίζω σε 8 μπαλάκια, τα αλείφω με λάδι και τα αφήνω 1 ώρα να ξεκουραστούν.
Ανοίγω με τον πλάστη μικρά φύλλα, τα αλείφω με Φυτίνη και κάνω 4 φύλλα για κάτω και 4 για πάνω.
Μετά την ανοίγω με το χέρι, δεν χρειάζεται πλάστη.
Στρώνω το ένα φύλλο σε ταψί που έχω λαδώσει, βάζω τη γέμιση, ανοίγω το άλλο φύλλο, αλείφω με ηλιέλαιο, χαράζω και ψήνω στους 190 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.