ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ ΚΕΙΚ ΓΛΥΚΙΑΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
Υλικά
500 γρ πουρέ κολοκύθας
4 αυγά
240 γρ σπορέλαιο
160 γρ χυμό πορτοκαλιού
400 γρ ζάχαρη
1 κγ σόδα
1 κγ αλάτι
2 κγ κανέλα
1/2 κγ μοσχοκάρυδο
1/2 κγ γαρύφαλλο
1 βανίλια
440 γρ φαρίνα κόκκινη που φουσκώνει κοσκινισμένη
1 χούφτα σταφίδες ξανθές προαιρετικά
4 αυγά
240 γρ σπορέλαιο
160 γρ χυμό πορτοκαλιού
400 γρ ζάχαρη
1 κγ σόδα
1 κγ αλάτι
2 κγ κανέλα
1/2 κγ μοσχοκάρυδο
1/2 κγ γαρύφαλλο
1 βανίλια
440 γρ φαρίνα κόκκινη που φουσκώνει κοσκινισμένη
1 χούφτα σταφίδες ξανθές προαιρετικά
Γλάσο
500γρ ζάχαρη άχνη
1 κγ κανέλα
λίγο νερό
Καρύδια
Εκτέλεση
Αγοράζουμε γύρω στα 800 γρ κολοκύθι.
Το καθαρίζουμε από τους σπόρους, το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε με τη φλούδα γύρω στα 40 λεπτά, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
Όταν κρυώσει αφαιρούμε τη φλούδα και κάνουμε τα 500 γρ πουρέ στο μούλτι.
Σε μπολ βάζουμε τον πουρέ και όλα τα υλικά, ανακατεύουμε με το σύρμα και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
Όταν κρυώσει αφαιρούμε τη φλούδα και κάνουμε τα 500 γρ πουρέ στο μούλτι.
Σε μπολ βάζουμε τον πουρέ και όλα τα υλικά, ανακατεύουμε με το σύρμα και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ, ρίχνουμε το μείγμα και εδώ αν θέλετε βάζετε τις σταφίδες.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα, για 40 λεπτά. Το κοιτάμε με το μαχαίρι αν ψήθηκε,
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα, για 40 λεπτά. Το κοιτάμε με το μαχαίρι αν ψήθηκε,
Για το γλάσο βάζουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και σιγά - σιγά νερό να έχουμε ένα ρευστό μείγμα.
Ρίχνουμε στο κρύο κέικ και στολίζουμε με καρύδια.
ΠΗΓΗ: Βικη Αναματερου