Μια συνταγή της κυρίας Foteini Kalikatzarou Mavrou για ΚΕΙΚ CHOCO - ΜΠΑΝΑΝΑ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις
Κέικ choco - μπανάνα
Υλικά
5 μπανάνες ώριμες
125 γρ. Βούτυρο
2 αυγά
150 γρ. Ζάχαρη καστανή
150 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. Σοκολάτα γάλακτος
80 γρ. Καρύδια
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
220 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 μπανάνες ώριμες
125 γρ. Βούτυρο
2 αυγά
150 γρ. Ζάχαρη καστανή
150 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. Σοκολάτα γάλακτος
80 γρ. Καρύδια
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
220 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Βάζουμε τις μπανάνες που έχουμε κόψει σε κομμάτια σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Τα ανακατεύουμε, μέχρι να φύγει η περιττή υγρασία και οι μπανάνες αρχίζουν να λιώνουν με το ανακάτεμα. Από 5 έως 10 λεπτά.
Το αδειάζουμε σε ένα σκεύος και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
Ανακατεύουμε σε άλλο σκεύος τις σοκολάτες χοντροκομμένες, τα καρύδια επίσης χοντροκομμένα, το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και τη βανίλια.
Αφού έχει κρυώσει το μείγμα με τις μπανάνες ανακατεύουμε τα αυγά και στη συνέχεια ενσωματώνουμε τα στερεά με τα υγρά υλικά μας.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα της αρεσκείας μας, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε από 45 λεπτά έως 1 ώρα.
Γλάσο
Είναι ζαχαρόπαστα αραιωμένη με λίγο γάλα σε μέτρια φωτιά, χρώμα ζαχαροπλαστικής και εσάνς μπανάνα.
Είναι ζαχαρόπαστα αραιωμένη με λίγο γάλα σε μέτρια φωτιά, χρώμα ζαχαροπλαστικής και εσάνς μπανάνα.