ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ NUTELLA
Υλικά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- μια πρέζα αλάτι
- 225 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 350 γρ. Nutella
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ διαστάσεων 23 X 13 εκ. περίπου.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια να ενσωματωθούν.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, περίπου 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μείγμα αυγών σταδιακά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε και μείγμα αλευριού σταδιακά σε 3 παρτίδες.
- Συνεχίζουμε για 1/2 λεπτό ακόμα μετά τη προσθήκη όλου του αλευριού για να ενσωματωθεί πλήρως.
- Απλώνουμε στη μακρόστενη φόρμα το 1/3 του μείγματος.
- Προσθέτουμε από πάνω τη μισή Nutella φροντίζοντας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
- Ρίχνουμε από πάνω το άλλο 1/3 του μείγματος και από πάνω στρώνουμε την υπόλοιπη Nutella.
- Τελειώνουμε ρίχνοντας το τελευταίο 1/3 του μείγματος ζύμης.
- Το ισιώνουμε και το αφήνουμε ως έχει ή προαιρετικά, με ένα μαχαίρι ή καλαμάκι από σουβλάκι κάνουμε στροβιλισμούς στο μείγμα ζύμης.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά.
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε μέσα στη φόρμα να σταθεί για 15 λεπτά.
- Μετά τα 15 λεπτά αναποδογυρίζουμε το κέικ επάνω σε μία σχάρα, το γυρνάμε στα πλάγια, με την δεξιά πλευρά προς τα πάνω, και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, για περίπου 2 ώρες.
- Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε!
ΠΗΓΗ: tasosgiatsis
Ακολουθήστε μας στο Google News!