Κέικ βανίλια με Nutella



ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ NUTELLA


Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 μεγάλα ‏αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • μια πρέζα ‏αλάτι
  • 225 γρ. ‏βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού ‏ζάχαρη
  • 350 γρ. ‏Nutella


Εκτέλεση 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ διαστάσεων 23 X 13 εκ. περίπου.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια να ενσωματωθούν.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, περίπου 3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα αυγών σταδιακά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  6. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε και μείγμα αλευριού σταδιακά σε 3 παρτίδες.
  7. Συνεχίζουμε για 1/2 λεπτό ακόμα μετά τη προσθήκη όλου του αλευριού για να ενσωματωθεί πλήρως.
  8. Απλώνουμε στη μακρόστενη φόρμα το 1/3 του μείγματος.
  9. Προσθέτουμε από πάνω τη μισή Nutella φροντίζοντας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια. 
  10. Ρίχνουμε από πάνω το άλλο 1/3 του μείγματος και από πάνω στρώνουμε την υπόλοιπη Nutella.
  11. Τελειώνουμε ρίχνοντας το τελευταίο 1/3 του μείγματος ζύμης.
  12. Το ισιώνουμε και το αφήνουμε ως έχει ή προαιρετικά, με ένα μαχαίρι ή καλαμάκι από σουβλάκι κάνουμε στροβιλισμούς στο μείγμα ζύμης.
  13. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά.
  14. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε  μέσα στη φόρμα να σταθεί για 15 λεπτά.
  15. Μετά τα 15 λεπτά αναποδογυρίζουμε το κέικ επάνω σε μία σχάρα, το γυρνάμε στα πλάγια, με την δεξιά πλευρά προς τα πάνω, και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, για περίπου 2 ώρες.
  16. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε!


ΠΗΓΗ: tasosgiatsis

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget