Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ OREO από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Προφιτερόλ με Oreo
Προφιτερόλ αγαπημένο κλασσικό αλλά και με γεύση οreο!
Προφιτερόλ με Oreo
Προφιτερόλ αγαπημένο κλασσικό αλλά και με γεύση οreο!
Το ωραιότερο oreo προφιτερόλ ever!
Υλικά
Για τα σου
300γρ γαλα
200γρ νερο
160 γρ βουτυρο
2 κ.γ κοφτό αλατι
1 κ.σ ζαχαρη
300 γρ αλευρι
7 μεγαλα αβγα
Εκτέλεση
Βαζουμε σε κατσαρολακι το γαλα, το νερο, το αλατι, τη ζαχαρη, το βουτυρο σε μετρια φωτια.
Οταν καψει το γαλα ριχνουμε λιγο - λιγο το αλευρι και ανακατευουμε μεχρι να γινει η ζυμη μας μπαλιτσα και να ξεκολλαει απο τα τοιχωματα της κατσαρολας.
Βαζουμε στον καδο του μιξερ και ανακατευουμε μεχρι να χλυαρινει και τοτε προσθετουμε ενα - ενα τα αβγα.
Θα γινει μια σχετικα ρευστη ζυμη η οποία όμως θα πρέπει να στέκεται στη λαδόκολλα και να μην απλωνει.
Με ενα κορνε η κουταλιά - κουταλιά κανουμε σουδακια στο μεγεθος ενος καρυδιου η και μεγαλύτερα, ότι σας αρεσει, πανω σε λαδοκολλα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο, στις αντιστασεις, στους 190 βαθμους, στο αερόθερμο για 30 λεπτα περιπου.
Αφηνουμε στην ακρη να κρυωσουν.
Το ιδανικό είναι να τα φτιάξουμε από την προηγούμενη μέρα και να τα αφήσουμε να στεγνώσουν.
Για την λευκή κρέμα
6 φλ. (των 190 ml) γάλα
8 κ.σ κοφτές ζαχαρη
5 κ.σ γεμάτες κορν φλάουρ
2 βανιλιες
2 αβγα
1 κ.σ βουτυρο
250 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
1 μικρό πακέτο μίνι μπισκοτάκια ορεο.
Εκτέλεση
Απο το σύνολο της συνταγής κραταω μια φλυτζανα μεγαλη για να διαλυσω το κορν φλαουρ.
Το υπολοιπο το βαζω σε κατσαρολακι με τη ζαχαρη και τις βανιλιες σε δυνατη φωτια.
Ανακατευω το κορν φλαουρ με το κρυο γαλα που κρατησα και προσθετω σε αυτο τα αβγα μου ελαφρως χτυπημενα και ανακατευω.
Οταν καψει το γαλα καλα, ριχνω το μειγμα των αβγων και ανακατευω μεχρι να πηξει η κρεμα.
Τελος προσθετω το βουτυρο.
Σκεπαζω με μια μεμβρανη (να ακουμπα στην κρεμα) για να μην πιάσει πετσα και αφηνω να κρυωσει.
Η συνταγή βγάζει 2 μεγάλα μπολ!
Υλικά
Για τα σου
300γρ γαλα
200γρ νερο
160 γρ βουτυρο
2 κ.γ κοφτό αλατι
1 κ.σ ζαχαρη
300 γρ αλευρι
7 μεγαλα αβγα
Εκτέλεση
Βαζουμε σε κατσαρολακι το γαλα, το νερο, το αλατι, τη ζαχαρη, το βουτυρο σε μετρια φωτια.
Οταν καψει το γαλα ριχνουμε λιγο - λιγο το αλευρι και ανακατευουμε μεχρι να γινει η ζυμη μας μπαλιτσα και να ξεκολλαει απο τα τοιχωματα της κατσαρολας.
Βαζουμε στον καδο του μιξερ και ανακατευουμε μεχρι να χλυαρινει και τοτε προσθετουμε ενα - ενα τα αβγα.
Θα γινει μια σχετικα ρευστη ζυμη η οποία όμως θα πρέπει να στέκεται στη λαδόκολλα και να μην απλωνει.
Με ενα κορνε η κουταλιά - κουταλιά κανουμε σουδακια στο μεγεθος ενος καρυδιου η και μεγαλύτερα, ότι σας αρεσει, πανω σε λαδοκολλα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο, στις αντιστασεις, στους 190 βαθμους, στο αερόθερμο για 30 λεπτα περιπου.
Αφηνουμε στην ακρη να κρυωσουν.
Το ιδανικό είναι να τα φτιάξουμε από την προηγούμενη μέρα και να τα αφήσουμε να στεγνώσουν.
Για την λευκή κρέμα
6 φλ. (των 190 ml) γάλα
8 κ.σ κοφτές ζαχαρη
5 κ.σ γεμάτες κορν φλάουρ
2 βανιλιες
2 αβγα
1 κ.σ βουτυρο
250 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
1 μικρό πακέτο μίνι μπισκοτάκια ορεο.
Εκτέλεση
Απο το σύνολο της συνταγής κραταω μια φλυτζανα μεγαλη για να διαλυσω το κορν φλαουρ.
Το υπολοιπο το βαζω σε κατσαρολακι με τη ζαχαρη και τις βανιλιες σε δυνατη φωτια.
Ανακατευω το κορν φλαουρ με το κρυο γαλα που κρατησα και προσθετω σε αυτο τα αβγα μου ελαφρως χτυπημενα και ανακατευω.
Οταν καψει το γαλα καλα, ριχνω το μειγμα των αβγων και ανακατευω μεχρι να πηξει η κρεμα.
Τελος προσθετω το βουτυρο.
Σκεπαζω με μια μεμβρανη (να ακουμπα στην κρεμα) για να μην πιάσει πετσα και αφηνω να κρυωσει.
Αφού κρυώσει τελείως και έχει πήξει η κρέμα την αφρατευω με ενα συρμα και ενσωματώνω τη σαντιγί με μια μαρίζ απαλά μέσα.
Χωρίζω την κρέμα στα δύο και στη μισή ποσότητα σπάω τα μπισκότα μέσα και ανακατεύω.
( Κρατάω λίγα για τη διακόσμηση).
Την άλλη μισή την κρατάω να φτιάξω και το κλασσικό προφιτερόλ.
Χωρίζω την κρέμα στα δύο και στη μισή ποσότητα σπάω τα μπισκότα μέσα και ανακατεύω.
( Κρατάω λίγα για τη διακόσμηση).
Την άλλη μισή την κρατάω να φτιάξω και το κλασσικό προφιτερόλ.
Για τη σως σοκολατας
1 λίτρο γαλα
500 γρ. σοκολατα κουβερτουρα
1 κ.σ. γεμάτη μελι
50 γρ βουτυρο
2 κ.σ. κορν φλαουρ (γεματες)
1 λίτρο γαλα
500 γρ. σοκολατα κουβερτουρα
1 κ.σ. γεμάτη μελι
50 γρ βουτυρο
2 κ.σ. κορν φλαουρ (γεματες)
Εκτέλεση
Βαζω το γαλα μου να καψει (κρατάω μισό φλυτζάνι για να διαλύσω το κορν φλαουρ).
Οταν καψει τραβαω απο τη φωτια και προσθετω τη σοκολατα.
Ανακατευω μεχρι να λιωσει και να ενσωματωθει καλα η σοκολατα.
Διαλυω το κορν φλαουρ στο γάλα που κρατησα.
Βαζω τη κατσαρολα μου παλι στη φωτια και προσθετω το γάλα με το κορν φλάουρ.
Ανακατευω μεχρι να πηξει η κρεμα μου.
Δεν θα γινει τοσο πηχτη οσο η λευκη.
Θα ειναι μια παχυρευστη ομως σως που οταν παγωσει θα στεκεται ελαφρως.
Τραβαω απο τη φωτια και προσθετω το βουτυρο και το μελι και ανακατευω.
Σκεπαζω με μεβρανη και αφηνω να κρυωσει.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΩ
Γεμίζω όλα τα σουδάκια με κρέμα με τη βοήθεια του κορνε.
Κανω στη βαση ενος μεγαλου μπολ μια στρωση με σουδακια και απλωνω λιγη απο την κρεμα βανιλιας που μου εμεινε.
Απο πανω μια στρωση κρεμα σοκολατας.
Κανω στρωσεις μεχρι να τελειωσουν τα υλικα.
Βαζω το γαλα μου να καψει (κρατάω μισό φλυτζάνι για να διαλύσω το κορν φλαουρ).
Οταν καψει τραβαω απο τη φωτια και προσθετω τη σοκολατα.
Ανακατευω μεχρι να λιωσει και να ενσωματωθει καλα η σοκολατα.
Διαλυω το κορν φλαουρ στο γάλα που κρατησα.
Βαζω τη κατσαρολα μου παλι στη φωτια και προσθετω το γάλα με το κορν φλάουρ.
Ανακατευω μεχρι να πηξει η κρεμα μου.
Δεν θα γινει τοσο πηχτη οσο η λευκη.
Θα ειναι μια παχυρευστη ομως σως που οταν παγωσει θα στεκεται ελαφρως.
Τραβαω απο τη φωτια και προσθετω το βουτυρο και το μελι και ανακατευω.
Σκεπαζω με μεβρανη και αφηνω να κρυωσει.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΩ
Γεμίζω όλα τα σουδάκια με κρέμα με τη βοήθεια του κορνε.
Κανω στη βαση ενος μεγαλου μπολ μια στρωση με σουδακια και απλωνω λιγη απο την κρεμα βανιλιας που μου εμεινε.
Απο πανω μια στρωση κρεμα σοκολατας.
Κανω στρωσεις μεχρι να τελειωσουν τα υλικα.
Χτυπω 250 γρ κρεμα γαλακτος σε σαντυγι και διακοσμω.
Πασπαλιζω με μπολικο αμυγδαλο φιλε καβουρδισμενο !
Πασπαλιζω με μπολικο αμυγδαλο φιλε καβουρδισμενο !