ΤΟΥΡΤΑ OREO
Υλικά
Για το Παντεσπάνι- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ ζάχαρη
- 200 γρ αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο μαζί με 2 κ.γ. μπέικιν
- 3 κ.γ. κακάο
Για το Σιρόπι
- 1.5 φλ ζάχαρη
- 1.5 φλ νερό
- 2 κ.σ κακάο
- 1 κ.γ νες καφέ
Για την Κρέμα
- 1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 πακέτο μπισκότα Oreo τριμμένα
- 2 κ.σ Μερέντα
Για τη Γκανάζ
- 200 γρ κουβερτούρα γάλακτος
- 100 γρ κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. βούτυρο
Εκτέλεση
Για το Παντεσπάνι- Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
- Μετά χαμηλώνω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν.
- Με μια σπάτουλα ανακατεύω απαλά.
- Ψήνω σε μια αποσπώμενη φόρμα 26 εκ που έχω στρώσει λαδόκολλα, στους 170 βαθμούς, στον αέρα για 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
- Αφήνω να κρυώσει καλά (Εγώ το έφτιαξα από την προηγούμενη μέρα) και κόβω σε τρεις δίσκους.
Για την Κρέμα
- Χτυπάω στο μίξερ την φυτική κρέμα να γίνει παχύρευστη.
- Προσθέτω το ζαχαρούχο και συνεχίζω μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα.
- Βγάζω το 1/3 και το αφήνω στην άκρη.
- Στο υπόλοιπο προσθέτω το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθούν.
- Στην κρέμα που κράτησα προσθέτω την Μερέντα και ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί.
- Βάζω τις δύο κρέμες στο ψυγείο μέχρι να τις χρησιμοποιήσω.
Για τη Γκανάζ
- Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζω όλα τα υλικά και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αφήνω λίγο να κρυώσει και μετά την στρώνω επάνω από την τούρτα.
Συναρμολόγηση
- Βάζω στην φόρμα το ένα παντεσπάνι, σιροπιάζω, βάζω την κρέμα με την Μερέντα, ξαναβάζω παντεσπάνι, σιροπιάζω, βάζω την κρέμα με τα Oreo.
- Βάζω το τελευταίο παντεσπάνι, σιροπιάζω, την υπόλοιπη κρέμα Oreo (Κρατώντας λίγη για να καλύψω μετά τα πλαϊνά) και βάζω 1 ώρα στο ψυγείο.
- Ετοιμάζω την Γκανάζ, αφήνω λίγο να κρυώσει και τη στρώνω στην τούρτα.
- Αφήνω τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
- Μετά ανοίγω την φόρμα, καλύπτω με την κρέμα που είχα κρατήσει τα πλαϊνά και πασπαλίζω με τριμμένο μπισκότο.
- Στόλισα με μπισκότα Oreo και την γκανάζ που περίσσεψε, αφού την άφησα να παγώσει και την έβαλα σε κορνέ.
Φωτο της κυρίας MARIA ASATIANI που δοκίμασε τη συνταγή |
Credits:
Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ