Μια συνταγή της κυρίας Ειρήνης Βαρδάρη για ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΦΛΟΓΕΡΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Γαλακτομπούρεκο φλογέρες
1 κιλό φύλλα κρούστας
1 Βιτάμ
4 κούπες γάλα
3 αυγά και 2 κρόκους
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
2 βανίλιες
σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
3 βανίλιες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το γάλα, το αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε λίγο βούτυρο.
Σιμιγδάλι, αυγά, ζάχαρη και τις βανίλιες τα χτυπάμε και βάζουμε μέσα στο μείγμα μας σιγά - σιγά το γάλα.
1 Βιτάμ
4 κούπες γάλα
3 αυγά και 2 κρόκους
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
2 βανίλιες
σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
3 βανίλιες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το γάλα, το αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε λίγο βούτυρο.
Σιμιγδάλι, αυγά, ζάχαρη και τις βανίλιες τα χτυπάμε και βάζουμε μέσα στο μείγμα μας σιγά - σιγά το γάλα.
Ανακατεύουμε και βάζουμε πάλι στη φωτιά ώσπου να γίνει μια ωραία κρέμα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε να κρυώσει για να μην πετσιάσει.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε να κρυώσει για να μην πετσιάσει.
Λιώνουμε το βούτυρο, ανοίγουμε ένα - ένα το φύλλο, αλείφουμε με πινέλο και κάνουμε φλογέρες. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς, για 15 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο και μετά χαμηλώνουμε στους 160 για άλλα 35 λεπτά.
Αφού κρυώσουν ρίχνουμε το καυτό σιρόπι σιγά - σιγά με μία κουτάλα.
Αφού κρυώσουν ρίχνουμε το καυτό σιρόπι σιγά - σιγά με μία κουτάλα.