Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΠΑΣΤΕΣ ΤΑΨΙΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πάστες ταψιού σοκολατίνες
Για το παντεσπάνι
4 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
130 γρ. φαρίνα
20 γρ. κακάο
1 βανίλια
1/2 κ.γ. κακάο
Για το σιρόπι
1.5 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
1 σφηνάκι κονιάκ
Για την κρέμα
1 κρέμα στιγμής σοκολάτα + το ανάλογο γάλα
1 φακελάκι γκαρνί + το ανάλογο γάλα
Για τη γκανάζ
1 κουβερτούρα 200 γρ.
150 γρ. κρέμα γάλακτος
20 γρ. βούτυρο
1 κ.γ μέλι
Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να φουσκώσουν καλά.
Χαμηλώνω την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτω το αλάτι, τη βανίλια, το κακάο και τέλος το αλεύρι.
Βάζω σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνω στους 180 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσει πολύ καλά και κόβω στην μέση.
Για το σιρόπι έβαλα τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Για το σιρόπι έβαλα τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Κατεβάζω από τη φωτιά, ρίχνω το κονιάκ και αφήνω να κρυώσει.
Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα στιγμής μαζί με το ανάλογο γάλα και αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα στιγμής μαζί με το ανάλογο γάλα και αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω και το φακελάκι γκαρνί με το ανάλογο γάλα να γίνει σαντιγί.
Προσθέτω τη χτυπημένη κρέμα και ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθούν.
Τη βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
Συναρμολόγηση
Σιροπιάζω το παντεσπάνι μου, βάζω την κρέμα και το βάζω στο ψυγείο μια ώρα να παγώσει και ετοιμάζω την γκανάζ.
Βάζω σε Μπεν Μαρί όλα τα υλικά για τη γκανάζ και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζω σε Μπεν Μαρί όλα τα υλικά για τη γκανάζ και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήνω λίγο να γίνει χλιαρή και την στρώνω επάνω από την τούρτα.
Μπορείτε να την αφήσετε σκέτη η να ρίξετε τρούφα ή ότι θέλετε.
Εγώ έβαλα σοκολάτα τριμμένη.