Μια συνταγή της κυρίας Giannis Artemis Peteinarakis για ΡΟΞΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ροξάκια
Υλικά
1 αυγό
1 φακελάκι μαγιά
1 μπέικιν
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι λάδι
κακάο
αν θέλετε βάζετε γαρύφαλλο και κανέλα
και όσο αλεύρι πάρει για εύπλαστή, αφράτη ζύμη (3 με 3.5 ποτήρια)
Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
φλούδα λεμονιού και το χυμό του
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζω το αυγό, τη μαγιά, το γάλα, το μπέικιν, το λάδι και όσο αλεύρι πάρει.
Χωρίζω την ζύμη σε 2 ίσα κομμάτια και στο ένα κομμάτι πασπαλίζω με κακάο και ζυμώνω για να πάρει καφέ χρώμα.
Ανοίγω και τις 2 ζύμες περίπου 1 εκατοστό, βάζω την μια πάνω στην άλλη, το κάνω ρολό και το κόβω. Τα ψήνω στους 180° για 15 λεπτά και τα σιροπιάζω.