Εύκολα τσουρεκοψωμάκια χωρίς ζάχαρη, με μέλι και κακάο



Μια συνταγή της κυρίας Efi Prentza για ΕΥΚΟΛΑ ΤΣΟΥΡΕΚΟΨΩΜΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ, ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Εύκολα τσουρεκοψωμάκια χωρίς ζάχαρη, με μέλι και κακάο

Υλικά:
200 γρ. γάλα φρέσκο χλιαρό
Ένα φακελάκι ξηρή μαγιά
Μαστίχα και κακουλέ από μισό κ.γ.
Ένα κ.γ. υγρή βανίλια
Χυμό από ένα μικρό πορτοκάλι
1 κ.σ. λιναρόσπορο ανακατεμένο με 3 κ.σ. νερό
50 γρ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό.
200 γρ. μέλι.
450 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
2 κ.σ. κακάο + 1 κ.σ. γάλα χλιαρό

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε πρώτα τη μαγιά με το γάλα, ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και προσθέτουμε τη μαστίχα, το κακουλέ, τη βανίλια, το χυμό και το λιναρόσπορο. 
Ανακατεύουμε το μέλι με το βούτυρο και το προσθέτουμε εναλλάξ με το αλεύρι στο κάδο. 
Ζυμώνουμε μέχρι να μαζευτεί η ζύμη στο γάντζο. 
Αδειάζουμε τη μισή ζύμη σε ένα μπολ και στην υπόλοιπη ζύμη του κάδου προσθέτουμε το κακάο και το γάλα.
Ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα. 
Αφήνουμε τις ζύμες να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν σε αναμμένο φούρνο στους 30 βαθμούς, για 30 - 40 λεπτά.
Πλάθουμε τα σχέδιά μας, αφήνουμε πάλι για δέκα λεπτά στο φούρνο, αλείφουμε με γάλα και νερό και ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά περίπου, στους 175 βαθμούς, στις αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές. 
Αλείφουμε με μέλι όσο είναι ζεστά!

*Αν δεν έχετε λιναρόσπορο βάλτε ένα αυγό.
*Η δόση βγάζει αυτά τα 3 τσουρέκια.
*Αντί για ξηρή μπορείτε να βάλετε ένα κύβο νωπή μαγιά (24 γρ).