Μελιτζανόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Vasia Zaglara για ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μελιτζανόπιτα

ΥΛΙΚΆ
4 μεγάλες μελιτζάνες (καθαρισμένες και τριμμένες)
2 πιπεριές Φλωρίνης (κομμένες κυβάκια)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
Χυμό από μισό λεμόνι
2 αυγά
200 γρ φέτα
100 γρ ρεγκάτο τριμμένο
Λίγο Βασιλικό φρέσκο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Υλικά για το φύλλο
Αλεύρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Ξύδι και χλιαρό νερό
(Όλα με το μάτι)

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τις μελιτζάνες. Τις βάζουμε σε τρυπητό ρίχνουμε λίγο αλάτι, το χυμό λεμονιού και αφήνουμε μισή ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Πατάμε που και που με ένα κουτάλι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο
Και περνάμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας τις μελιτζάνες και την ντομάτα. Όταν πιεί όλα τα υγρά και είναι έτοιμο ,βάζουμε το μίγμα σε μπολ.
Προσθέτουμε το βασικό,τα τυριά,το αυγό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ανοίγουμε το φύλλο μας.
Στρώνουμε σε ταψί που έχουμε λαδώσει.
Εγώ έβαλα δύο φύλλα κάτω με ελαιόλαδο ανάμεσα τους, την γέμιση και δύο πάνω.
Χαράζουμε, ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 200 πάνω κάτω για μια ώρα περίπου.