Μοσχαράκι κοκκινιστό


ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ


Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά πελτέ
1/3 από το Pumaro
1 ποτηράκι κρασί
4 γαριφαλλάκια
5- 6 κόκκους μπαχάρι
1 κομματάκι από ξύλο κανέλας
2 δαφνόφυλλα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να κάψει, βάζουμε τα μπαχαρικά το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί, ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε δυο τρεις γύρους και σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε τον πελτέ ανακατεύοντας για ένα λεπτό, στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα το Πουμαρό, τα δαφνόφυλλα και το πιπέρι αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να πιει τα υγρά και να γλυκάνει η ντομάτα.
Προσθέτουμε ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σαλτσούλα του.
Το συνόδευσα με ρύζι της κούπας και πατάτες τηγανητές.



ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni