ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ, ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ
Αφράτο, δροσερό, ζουμερό, σούπερ αρωματικό... μακράν το ωραιότερο κέικ που φάγατε ποτέ!!Υλικά
- 250 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 gr ζάχαρη
- μία πρέζα αλάτι
- 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 ολόκληρα πορτοκάλια βρασμένα και πολτοποιημένα
- 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος 2% όχι παγωμένο
- 500 γρ. αλεύρι
- 20 γραμμάρια baking powder
- 1 κ.γ σόδα
- 1 φλ. καρύδα
- 150 gr σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Πλένω τα πορτοκάλια σχολαστικά και τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι.
- Βράζω 10 λεπτά και χύνω το πρώτο νερό.
- Σε καθαρό νερό βράζω για άλλα 10 λεπτά.
- κόβω σε φέτες το πορτοκαλί αφαιρώ τα κουκούτσια και πολτοποιώ.
- Αφήνω να κρυώσουν.
- Στον κάδο του μίξερ βάζω το βούτυρο τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι και χτυπάω 5-6 λεπτά περίπου σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το βούτυρο.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά περιμένοντας κάθε φορά να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Χαμηλώνω ελαφρώς την ταχύτητα και προσθέτω το γιαούρτι.
- Διαλύω τη σόδα μέσα στην πούλπα πορτοκαλιού και προσθέτω μέσα στο μίγμα.
- Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Τέλος προσθέτω και την καρύδα.
- Σταματάω το μίξερ και ανακατεύω με μια μαρίζ και τις σταγόνες σοκολάτας.
- Σε βουτυρωμένη και ελαφρώς αλευρωμένη φόρμα απλώνω το μίγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου.
- Αφήνω λίγο να πέσει η θερμοκρασία του και ξεφορμάρω.
- Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και στολίζω με καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού!
Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου