Πεϊνιρλί



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΠΕΪΝΙΡΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πεϊνιρλί

Για τη ζύμη
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
3 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ
Λίγο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα

Βάζω το γάλα με την μαγιά, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και ανακατέυω καλά.
Προσθέτω το αλάτι και το αλεύρι σιγά - σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια. 
Αφήνω σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μια ώρα να φουσκώσει.
Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης, το κάνω βαρκούλα, βάζω τυράκι, κασέρι τριμμένο, αλλαντικά της αρεσκείας μου, μπέικον, λουκανικάκια και ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Μόλις τα βγάλω ζεστά από τον φούρνο τα αλείφω με το βούτυρο.
Στα δύο έβαλα και αυγουλάκι.