Μπεζέδες



Μια συνταγή της κυρίας Afroditi Malandraki για ΜΠΕΖΕΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Μπεζέδες

Εγώ έβαλα για 40 κομμάτια...

150 γρ ασπράδι αυγού
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ ζάχαρη άχνη
Χυμό από μισό λεμόνι

Χτύπησα πρώτα τα ασπράδια με το λεμόνι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
Πρόσθετα λίγη - λίγη την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γυαλίζει το μίγμα και στο τέλος την άχνη και ανακάτεψα με μια μαρίζ απαλά.
Έβγαλα τους μπεζέδες πάνω σε λαδόκολλα με ένα κορνέ και έριξα στους μισούς χρυσές περλίτσες και στους άλλους μισούς χρυσόσκονη.
Τους στέγνωσα για δυόμισι ώρες στους 80 βαθμούς κελσίου με αντιστάσεις πάνω κάτω.
Προσοχή στο φούρνο σας αν είναι δυνατός για να μην χάσουν την γυαλάδα και σκουρύνουν!
Θέλουν πολύ ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς αέρα να στεγνώσουν χωρίς να αλλάξουν χρώμα.