Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ντολμαδάκια γιαλαντζί
Για 100 ντολμαδάκια
2.5 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
1 φλιτζάνι ελαιολάδο
1 κρεμμύδι ξερό
3 - 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκόρδα φρέσκα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Σε ένα πλατύ τηγάνι βάζω το μισό λάδι, τσιγαρίζω το ξερό κρεμμύδι να μαλακώσει, προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σκορδάκια να μαραθούν, μετά προσθέτω το ρύζι να γυαλίσει, αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά και ένα φλυτζάνι νερό.
Ανακατεύω 1 - 2 λεπτά και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Εγώ τα βάζω στην γάστρα.
Στρώνω κάτω φύλλα, τυλίγω τα ντολμαδάκια, τα βάζω το ένα δίπλα από το άλλο, βάζω από επάνω ξανά φύλλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 2,5 φλ. περίπου νερό, να είναι το νερό στη μέση της γάστρας.
Κλεινω τη γάστρα και ψήνω στους 200 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Σερβίρω με γιαουρτάκι.
Σερβίρω με γιαουρτάκι.