Κέικ καρύδας σιροπιασμένο


ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟ 


Υλικά
1 Βιτάμ την πλάκα
8 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
2 βανίλιες
2 ποτήρια καρύδα τριμμένη
1 κόκκινη φαρίνα που φουσκώνει, κρατάμε δύο τρεις κουταλιές, βάζουμε γύρω στα 450 γρ

Σιρόπι
3 ποτήρια νερό
2 και μισό ποτήρια ζάχαρη
Φλούδες λεμονιού
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Βράζουμε από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός πέντε έξι λεπτά και αποσύρουμε.

Εκτέλεση
Έχουμε βγάλει από το ψυγείο Βιτάμ και αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε λεκάνη χτυπάμε Βιτάμ και ζάχαρη να αφρατεψουν, ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά τις βανίλιες την καρύδα, και κατόπιν το αλεύρι λίγο - λίγο.
Όταν ενωθούν όλα καλά αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί χωρίς να πασπαλίζουμε με αλεύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 40 - 45 λεπτά.
Τρυπάμε με μαχαίρι και όταν βγει καθαρό το βγάζουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει, χαράζουμε σε κομμάτια σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι και πασπαλίζουμε με καρύδα.


ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni