ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Παντεσπάνι:
5 αβγά
130 γρ. αλεύρι
130 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. baking p
1 βανιλίνη
30 γρ. κακάο
Σιρόπι :
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανιλίνη
χυμό από μισό λεμόνι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανιλίνη
χυμό από μισό λεμόνι
Κρέμα καραμέλα:
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλιας Γιώτης
1 φακελάκι κρέμα Γιώτης στιγμής καραμέλα
250 ml. γάλα φρέσκο και 200 ml. κρέμα γάλακτος
μισό κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλιας Γιώτης
1 φακελάκι κρέμα Γιώτης στιγμής καραμέλα
250 ml. γάλα φρέσκο και 200 ml. κρέμα γάλακτος
μισό κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο
Γλάσο καραμέλας *(στο τέλος της συνταγής)
Εκτέλεση παντεσπάνι
Χτυπάω τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν.
Χτυπάω τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν.
Χαμηλώνω ταχύτητα και ρίχνω κοσκινισμένο αλεύρι - κακάο - μπέικιν.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20'
Σιρόπι:
Βράζω 3 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει
Κρέμα:
Στο μπολ του μίξερ βάζω την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ρίχνω τις σκόνες.
Ανακατεύω μέχρι να πήξει και ρίχνω μισό ζαχαρούχο μέσα και ανακατεύω να ενσωματωθεί.
Βάζω στο ψυγείο.
Βάζω στο ψυγείο.
Αφού κρυώσει λίγο κόβω το παντεσπάνι στα 2 ή στα 3 αν θέλω και βάζω με ένα πινέλο το σιρόπι.
Από πάνω κρέμα, παντεσπάνι, σιρόπι, κρέμα και τελειώνω με γλάσο της αρεσκείας μου.
Ψυγείο και είναι έτοιμη.
Γλάσο καραμέλας
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ΜΈΤΡΙΑ φωτιά βάζω 350 γρ. ζάχαρη λευκή μαζί με μαύρη (εσείς βάλτε μόνο μαύρη εμένα δεν μου έφτασε).
Σε ένα άλλο σκεύος έχω βάλει 250 ml. κρέμα γάλακτος με μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο μέσα.
Και έχω και 50 γρ. βούτυρο στην άκρη.
Δεν ανακατεύω απλά ανακινώ το τηγάνι κυκλικά.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνω το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύω και αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις..
Αφήνω να κρυώσει στην άκρη και μετά ρίχνω πάνω από το γλυκό μου, Τούρτα πάστα ό,τι θέλω, και βάζω στο ψυγείο για να παγώσει.
Δημιουργός συνταγής: Δέσποινα Μπο