Μια συνταγή της κυρίας Πετρινας Μπαρδανη για ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑΣ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας
Κέικ φράουλας
200 γρ φράουλες πολτοποιημένες
2 αυγά
160 γρ ζάχαρη
120 ml. γάλα
60 ml. λάδι ελαφρύ
2 σταγόνες κόκκινο χρώμα σε πάστα προαιρετικά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
210 γρ αλεύρι Φαρινάπ κοσκινισμένο
Χτυπάμε ένα - ένα τα υλικά με την σειρά που είναι γραμμένα.
Βάζουμε σε ταψάκι 20 εκατοστών ή σε μικρή φόρμα ορθογώνια βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα, στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά με μια ώρα.
Αν θέλουμε αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη
Αν θέλουμε αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη