ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
Τριφτά, κριτσανιστά, τραγανά και πολύ υγιεινά!
Βγήκαν 25 κομμάτια.
Θα χρειαστούμε:
450 γραμμ.. αλεύρι, μισό - μισό καλαμποκάλευρο και για όλες τις χρήσεις
180 - 200 ml. νερό
150 ml. ελαιόλαδο ανακατεμένο με καλαμποκέλαιο
1 έως 1,5 κ.τσαγ. αλάτι
1 κ.τσαγ. ζάχαρη
2 κ.τσαγ μπέικιν πάουντερ
100 ml. σουσάμι ελαφρά καβουρντισμένο , πωλείται έτοιμο από τον Χαΐτογλου
100 ml. ηλιόσπορους καθαρισμένους
50 ml. λιναρόσπορο
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε νερό, λάδι, αλάτι, ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, ανακατεύουμε καλά με κουτάλι και αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε τους σπόρους στο απλό αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το προσθέτουμε στο μπολ.
Με τα χέρια μας ζυμώνουμε γρήγορα να ενωθούν σε σχετικά μαλακή ζύμη.
Την αφήνουμε σκεπασμένη με νάιλον να σταθεί 1/2 ώρα.
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα.
Πλάθουμε κριτσίνια μήκους όσο ένα μολύβι και πάχους όσο ένα δάχτυλο.
Η ζύμη ίσως να σπάει λίγο αλλά δεν πειράζει εμείς προσπαθούμε να σχηματίσουμε όσο γίνεται κυλινδρικά κριτσίνια.
Θα στρώσουν μετά στο ψήσιμο!
Τα αραδιάζουμε σε ρηχό ταψί ντυμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε 35 λεπτά στον αέρα.
Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και φυλάμε σε βάζο που κλείνει καλά για να μην πάρουν υγρασία.
Εγώ χρησιμοποιώ μέτρια γυάλινα βάζα κονσερβοποίησης.