Μια συνταγή της κυρίας Αριάνα Μεϊντανά για ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Χοιρινό με μανιτάρια και γιαούρτι
...με συνοδευτικό πιλάφι με χρωματιστές πιπεριές
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρω το χοιρινό μου (1kg) σε λίγο λαδάκι.
Στη συνέχεια ρίχνω ένα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, 3 σκελίδες σκόρδο κι αυτές ψιλοκομμένες και συνεχίζω το σοτάρισμα.
Ρίχνω τα μανιτάρια (1 κονσέρβα) και σβήνω με λευκό κρασί.
Αλάτι, πιπέρι
Σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας μου.
Λίγο πριν το βγάλω ρίχνω δεντρολίβανο ξερό.
Μετά από 5 λεπτά βγάζω το κρέας μου από την κατσαρόλα, αφήνοντας μέσα μόνο την σάλτσα.
Αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω σιγά - σιγά το γιαούρτι μου (1/2 κιλό στραγγιστό) και ανακατεύω με ένα σύρμα μέχρι να γίνει κρεμώδης η σάλτσα μου.
Μετά ξαναρίχνω το κρέας μου μέσα και ανακατεύω απαλά να πάει παντού η σάλτσα.
Σερβίρω με πιλάφι με χρωματιστές πιπεριές.
Έχω σοτάρει τις πιπεριές μου σε λίγο λαδάκι και τις ρίχνω μέσα στο πιλάφι μου που ήδη γίνεται και ανακατεύω καλά να πάνε παντού.
Ρίχνω τα μανιτάρια (1 κονσέρβα) και σβήνω με λευκό κρασί.
Αλάτι, πιπέρι
Σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας μου.
Λίγο πριν το βγάλω ρίχνω δεντρολίβανο ξερό.
Μετά από 5 λεπτά βγάζω το κρέας μου από την κατσαρόλα, αφήνοντας μέσα μόνο την σάλτσα.
Αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω σιγά - σιγά το γιαούρτι μου (1/2 κιλό στραγγιστό) και ανακατεύω με ένα σύρμα μέχρι να γίνει κρεμώδης η σάλτσα μου.
Μετά ξαναρίχνω το κρέας μου μέσα και ανακατεύω απαλά να πάει παντού η σάλτσα.
Σερβίρω με πιλάφι με χρωματιστές πιπεριές.
Έχω σοτάρει τις πιπεριές μου σε λίγο λαδάκι και τις ρίχνω μέσα στο πιλάφι μου που ήδη γίνεται και ανακατεύω καλά να πάνε παντού.