Μια συνταγή της κυρίας Βίκυς Σπηλιοπούλου για ΠΙΤΑ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΖΥΜΗΣ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις
Πίτα σολομού με φύλλο ζύμης
Υλικά για την πίτα:
300 γρ. φιλέτο σολομού
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. κρέμα τυριού
3 κ.σ. μοτσαρέλλα τριμμένη
αλάτι - πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Υλικά για τη ζύμη:
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. κρέμα τυριού
3 κ.σ. μοτσαρέλλα τριμμένη
αλάτι - πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Υλικά για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι μαγιά
150 - 200 ml χλιαρό νερό ( Όσο πάρει)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. γάλα φρέσκο
1 αυγό
1κ.σ.ζάχαρη καστανή
1κ.γλ.αλάτι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι με μία κ γλ. βούτυρο και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Αφού κρυώσουν προσθέτουμε την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε.
1 φακελάκι μαγιά
150 - 200 ml χλιαρό νερό ( Όσο πάρει)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. γάλα φρέσκο
1 αυγό
1κ.σ.ζάχαρη καστανή
1κ.γλ.αλάτι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι με μία κ γλ. βούτυρο και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Αφού κρυώσουν προσθέτουμε την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε.
Σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές το φιλέτο σολομού για 3 λεπτά κ το αλατοπιπερώνουμε.
Ανοίγουμε 2 μικρά φύλλα ζύμης σύμφωνα με τη διάμετρο του ταψιού.
Τοποθετούμε στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί το ένα φύλλο ζύμης και πάνω σε αυτό απλώνουμε στη μέση του το μείγμα με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την κρέμα τυριού.
Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα.
Από πάνω βάζουμε το φιλέτο και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης.
Κόβουμε σε σχήμα ψαριού, αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180°C, στον αέρα για 30 λεπτά στη μεσαία θέση.
Μόλις ροδίσει είναι έτοιμο.
Ανοίγουμε 2 μικρά φύλλα ζύμης σύμφωνα με τη διάμετρο του ταψιού.
Τοποθετούμε στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί το ένα φύλλο ζύμης και πάνω σε αυτό απλώνουμε στη μέση του το μείγμα με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την κρέμα τυριού.
Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα.
Από πάνω βάζουμε το φιλέτο και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης.
Κόβουμε σε σχήμα ψαριού, αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180°C, στον αέρα για 30 λεπτά στη μεσαία θέση.
Μόλις ροδίσει είναι έτοιμο.