ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΥΡΩΔΑΤΑ
Υλικά
125 γρ βούτυρο
330 γρ ζάχαρη
4 αυγά
1/2 φλυτζάνι γάλα
3 βανίλιες
15 γρ αμμωνία
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ξύσμα ενός μανταρινιού από τα παλιά με τα κουκούτσια που είναι πολύ μυρωδάτα.
900 με 950 γρ αλεύρι.
Εκτέλεση
Έχουμε βγάλει το βούτυρο από το ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Το βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με την ζάχαρη και το χτυπάμε με το μίξερ να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας, το ξύσμα πορτοκαλιού, μανταρινιού και τις βανίλιες.
Έχουμε ζεστάνει το γάλα και πάνω από την λεκάνη γιατί φουσκώνει, βάζουμε μέσα την αμμωνία, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο μίγμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να γίνει μια μαλακή ζύμη που να πλάθετε, κρατάμε λίγο αλεύρι και δοκιμάζουμε ίσως να μην το πάρει όλο.
Παίρνουμε ζυμαράκι όσο ένα μικρό καρύδι το πλάθουμε κορδόνι και φτιάχνουμε ότι σχέδιο θέλουμε.
Τα βάζουμε στα ταψιά με χαρτί ψησίματος, τα αλείφουμε με αυγό που το έχουμε χτυπήσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου με αέρα 20 λεπτά περίπου, θα τα δούμε να πάρουν χρώμα και είναι έτοιμα.
Καλή επιτυχία σε όσους τα φτιάξουν γίνονται πολύ νόστιμα.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας, το ξύσμα πορτοκαλιού, μανταρινιού και τις βανίλιες.
Έχουμε ζεστάνει το γάλα και πάνω από την λεκάνη γιατί φουσκώνει, βάζουμε μέσα την αμμωνία, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο μίγμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να γίνει μια μαλακή ζύμη που να πλάθετε, κρατάμε λίγο αλεύρι και δοκιμάζουμε ίσως να μην το πάρει όλο.
Παίρνουμε ζυμαράκι όσο ένα μικρό καρύδι το πλάθουμε κορδόνι και φτιάχνουμε ότι σχέδιο θέλουμε.
Τα βάζουμε στα ταψιά με χαρτί ψησίματος, τα αλείφουμε με αυγό που το έχουμε χτυπήσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου με αέρα 20 λεπτά περίπου, θα τα δούμε να πάρουν χρώμα και είναι έτοιμα.
Καλή επιτυχία σε όσους τα φτιάξουν γίνονται πολύ νόστιμα.
ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni