Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και ανανά
1 πακέτο πτι μπέρ
1 κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια με το ανάλογο γάλα
1 κρέμα γάλακτος 200 ml
1 κουτί ζελέ ανανά (2 φακ)
1 κονσέρβα ανανά
Λίγο γαλα
Εκτέλεση
Φτιάχνω την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες, την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να κρυώσει.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
Σε ένα ποτήρι βραστό νερό ρίχνω το ένα φακελάκι ζελέ, ανακατεύω να διαλυθεί καλά και αφήνω να κρυώσει.
Όταν έχουν κρυώσει όλα αναμειγνύω την κρέμα με την σαντιγί και τον ζελέ και μερικά κομμάτια από την κονσέρβα που τα έχω ψιλοκόψει.
Στρώνω σε μια φόρμα με τσέρκι 26 εκ τα μπισκότα που τα έχω βουτήξει σε λίγο γάλα 2 σειρές.
Στρώνω σε μια φόρμα με τσέρκι 26 εκ τα μπισκότα που τα έχω βουτήξει σε λίγο γάλα 2 σειρές.
Από επάνω βάζω την κρέμα και το αφήνω στο ψυγείο να παγώσει.
Εντωμεταξύ φτιάχνω το άλλο φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και βάζω στο ψυγείο να παγώσει λίγο και να γίνει σαν μέλι.
Στρώνω φέτες ανανά από επάνω και μετά με κουτάλα ρίχνω σιγά σιγά τον ζελέ.
Στρώνω φέτες ανανά από επάνω και μετά με κουτάλα ρίχνω σιγά σιγά τον ζελέ.
Αφήνω τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει καλά.