Σουφλέ με μανιτάρια, τυριά και βραστή γαλοπούλα



Μια συνταγή της κυρίας Βίκυς Σπηλιοπούλου για ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Σουφλέ με μανιτάρια, τυριά και βραστή γαλοπούλα

Είναι αφρός δεν προλαβαίνεις ούτε να το φωτογραφίσεις...με το που το βγάζεις από το φούρνο κάθεται και αν δεν το φας αμέσως αρχίζει λίγο - λίγο να γίνεται σαν μια χαριτωμένη ζαρωμένη γριούλα :)  παραμένει όμως η νοστιμιά του που είναι ανεπανάληπτη!

Συνταγή:
4 κ.σ. ελαιόλαδο (συνήθως χρησιμοποιώ ελαιόλαδο, γίνεται πολύ νόστιμο και υγιεινό, εσύ αν θες μπορείς να βάλεις βούτυρο 4 κ.σ.)
6 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
6 αυγά
1 φλιτζ. γάλα
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. κασέρι τριμμένο
10 φέτες βραστή γαλοπούλα
200 γρ. μανιτάρια κομμένα
αλάτι - λευκό πιπέρι

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε μέτρια το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα να μη σβολιάσει.
Μετά προσθέτουμε το καυτό γάλα λίγο - λίγο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Κατόπιν αλάτι, πιπέρι και βγάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τα τυριά, τη γαλοπούλα σε κομματάκια και τα μανιτάρια αφού τα έχουμε περάσει από αντικολλητικό τηγάνι να απορροφήσουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια αφού έχει κρυώσει το μείγμα ρίχνουμε τους κρόκους καλά χτυπημένος με το πιρούνι και τελευταία προσθέτουμε τα ασπράδια αφού τα έχουμε κάνει μαρέγκα στο μίξερ.
Ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα, αδειάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ και ψήνουμε στους 200°C με αντιστάσεις για 30 λεπτά.
Σερβίρεται αμέσως γιατί το σουφλέ μόλις βγει από το φούρνο κάθεται (χάνει σε εμφάνιση).