Μια συνταγή της κυρίας Αριάνα Μεϊντανά για ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κοχύλια με τόνο
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο λάδι σοτάρω 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 πιπεριά σε μικρά κομμάτια και περίπου 15 ελιές χωρίς κουκούτσι.
Σβήνω με λίγο ρακή ή τσίπουρο ή ούζο (ότι μας βρίσκεται).
Στην συνέχεια ρίχνω ντομάτα (φρέσκια και κονκασέ), λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγη ρίγανη, λίγο μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι.
Λίγα λεπτά πριν βγάλω την σάλτσα μου, ρίχνω 2 τόνους (κονσέρβα) αφού πρώτα έχω βγάλει τα ζουμιά τους και τους έχω κόψει σε μικρά κομμάτια με το πιρούνι.
Βράζω τα ζυμαρικά μου για 10 λεπτά και σερβίρω.
Σβήνω με λίγο ρακή ή τσίπουρο ή ούζο (ότι μας βρίσκεται).
Στην συνέχεια ρίχνω ντομάτα (φρέσκια και κονκασέ), λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγη ρίγανη, λίγο μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι.
Λίγα λεπτά πριν βγάλω την σάλτσα μου, ρίχνω 2 τόνους (κονσέρβα) αφού πρώτα έχω βγάλει τα ζουμιά τους και τους έχω κόψει σε μικρά κομμάτια με το πιρούνι.
Βράζω τα ζυμαρικά μου για 10 λεπτά και σερβίρω.