Κριτσίνια ολικής

Αυτά τα κριτσίνια ολικής είναι θρεπτικά, τραγανά και πολύ εύκολα στην παρασκευή.

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ

Αυτά τα κριτσίνια ολικής άλεσης είναι θρεπτικά, τραγανά και πολύ εύκολα στην παρασκευή. Απολαύστε τα σαν ένα υγιεινό σνακ ή συνοδευτικά για σαλάτες και ντιπ!


Υλικά:

  • 1 ποτήρι νερό (χλιαρό)
  • 1/2 ποτήρι ρετσίνα
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι βρώμη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 ποτήρι σποράκια (π.χ. σουσάμι, ηλιόσποροι, λιναρόσποροι)
  • 650-700 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη ρετσίνα και το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ολικής άλεσης, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει.
  4. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με τον πλάστη και κόβουμε σε λωρίδες.
  6. Βρέχουμε ελαφρά τις λωρίδες με νερό για να κολλήσουν καλύτερα οι σπόροι.
  7. Πασπαλίζουμε τις λωρίδες με τα σποράκια, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν καλά.
  8. Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε ταψί με λαδόκολλα, φροντίζοντας να αφήσουμε λίγο χώρο μεταξύ τους.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  10. Αφήνουμε τα κριτσίνια να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο. Διατηρούνται τραγανά για αρκετές μέρες.
φωτο Ειρήνη Σταματέλλη

φωτο Ειρήνη Σταματέλλη



Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget