ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ
Αυτά τα κριτσίνια ολικής άλεσης είναι θρεπτικά, τραγανά και πολύ εύκολα στην παρασκευή. Απολαύστε τα σαν ένα υγιεινό σνακ ή συνοδευτικά για σαλάτες και ντιπ!Υλικά:
- 1 ποτήρι νερό (χλιαρό)
- 1/2 ποτήρι ρετσίνα
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι βρώμη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 ποτήρι σποράκια (π.χ. σουσάμι, ηλιόσποροι, λιναρόσποροι)
- 650-700 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη ρετσίνα και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά.
- Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ολικής άλεσης, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα να ξεκουραστεί.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με τον πλάστη και κόβουμε σε λωρίδες.
- Βρέχουμε ελαφρά τις λωρίδες με νερό για να κολλήσουν καλύτερα οι σπόροι.
- Πασπαλίζουμε τις λωρίδες με τα σποράκια, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν καλά.
- Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε ταψί με λαδόκολλα, φροντίζοντας να αφήσουμε λίγο χώρο μεταξύ τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Αφήνουμε τα κριτσίνια να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο. Διατηρούνται τραγανά για αρκετές μέρες.
φωτο Ειρήνη Σταματέλλη |
φωτο Ειρήνη Σταματέλλη |
ΠΗΓΗ: Κατερινα Μαδικα
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!