ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΑΛΤΑΣ
Μια πολύ πετυχημένη συνταγή στην οποία εγώ πρόσθεσα και σταγόνες σοκολάτας!!!
Άλλο ένα κέικ μπανάνας, νηστίσιμο αυτή τη φορά, που προετοιμάζεται σε χρόνο ρεκόρ! Μέχρι να φτάσει ο φούρνος στην σωστή θερμοκρασία, το μείγμα του κέικ έχει μπει στη φόρμα!
Άλλο ένα κέικ μπανάνας, νηστίσιμο αυτή τη φορά, που προετοιμάζεται σε χρόνο ρεκόρ! Μέχρι να φτάσει ο φούρνος στην σωστή θερμοκρασία, το μείγμα του κέικ έχει μπει στη φόρμα!
Υλικά:
250 gr μπανάνες πολύ ώριμες (3 μέτριες ήταν)
125 ml ( ½ κούπα) ελαιόλαδο
225 gr (1 κούπα) καστανή ζάχαρη
125 ml ( ½ κούπα) χυμό πορτοκαλιού (ή γάλα, αν δεν νηστεύουμε)
260 gr (1 και ¾ κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 gr (2 κουταλάκια του γλυκού) μπέικιν
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού κοφτό γαρύφαλλο
Προαιρετικά, 100 gr σταφίδες
Επί το έργον:
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στο multi ή στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τις σταφίδες.
Πατάμε 2-3 φορές το κουμπί, ως ότου ανακατευτούν καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι και τις σταφίδες.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθούν και αδειάζουμε σε φόρμα μικρού μεγέθους (η δική μου είναι η κλασική μακρόστενη σιλικόνης με διαστάσεις 24Χ11 ).
Ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθούν και αδειάζουμε σε φόρμα μικρού μεγέθους (η δική μου είναι η κλασική μακρόστενη σιλικόνης με διαστάσεις 24Χ11 ).
Αυτό ήταν!
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά, στη μεσαία σχάρα.
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά, στη μεσαία σχάρα.
Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο με ένα μαχαίρι.
Αφήνουμε να μείνει 10 λεπτά στη φόρμα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με αχνοζάχαρη αφού κρυώσει λίγο.
Παρατηρήσεις:
Η αντικατάσταση των αυγών με πολτό μπανάνας ούτως ή άλλως προτείνεται από διάφορες σελίδες vegan συνταγών. H πιο συχνή πρόταση που έχω δει είναι μισή μπανάνα / αυγό. Έτσι δεν κόστισε στην υφή του κέικ η παράλειψή τους.
Αν δεν χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης καλό είναι να λαδώσουμε και να αλευρώσουμε τη φόρμα που θα το βάλουμε.
Όπως όλα τα κέικ με νωπά φρούτα, κι αυτό εδώ διατηρεί μια υγρασία που το κάνει σαν να έχει ελαφρά σιροπιαστεί. Αν μας αρέσουν τα πιο στεγνά κέικ, το σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και αυξάνουμε λίγο το χρόνο ψησίματος.
Η προσθήκη ξηρών καρπών, σοκολάτας κλπ, δεν είναι άσχημη ιδέα.
ΠΗΓΗ: συνταγή cretangastronomy, εκτέλεση Sunday Lous
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!