ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ
Υλικά για το ζυμάρι
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλ. κοφτό αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ξύδι
Νερό χλιαρό όσο πάρει να γίνει μια μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλ. κοφτό αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ξύδι
Νερό χλιαρό όσο πάρει να γίνει μια μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια
Γέμιση
Τυρί φέτα
Αυγά
πιπέρι
2 - 3 κουταλιές γάλα.
Εκτέλεση
Τυρί φέτα
Αυγά
πιπέρι
2 - 3 κουταλιές γάλα.
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε.
Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο, ρίχνουμε λίγο νεράκι, το λάδι και το ξύδι και ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο λίγο το νεράκι μέχρι να πάρει όλο το αλεύρι, ζυμώνουμε το ζυμαράκι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 με 40 λεπτά.
Παίρνουμε ζυμάρι όσο ένα μανταρίνι και ανοίγουμε φυλλαράκια.
Τα περνάμε με λάδι , γυρίζουμε την άκρη του φύλλου να ενωθεί με την άλλη άκρη, λαδώνουμε πάλι και βάζουμε γέμιση κατά μήκος του φύλλου και τυλίγουμε σαν ρολάκι.
Το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα και τα τοποθετούμε γύρω γύρω από τα προηγούμενα, τα περνάμε με λάδι ραντίζουμε με τα χέρια μας λίγο νεράκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν χρώμα πάνω και κάτω.
Παίρνουμε ζυμάρι όσο ένα μανταρίνι και ανοίγουμε φυλλαράκια.
Τα περνάμε με λάδι , γυρίζουμε την άκρη του φύλλου να ενωθεί με την άλλη άκρη, λαδώνουμε πάλι και βάζουμε γέμιση κατά μήκος του φύλλου και τυλίγουμε σαν ρολάκι.
Το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα και τα τοποθετούμε γύρω γύρω από τα προηγούμενα, τα περνάμε με λάδι ραντίζουμε με τα χέρια μας λίγο νεράκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν χρώμα πάνω και κάτω.
ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni