ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Σήμερα θα σας πάω στην Ασία με αυτό το Γλυκόξινο Κοτόπουλο!
Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε κύβους
- 1 κ.σ. soy sauce (για το μαρινάρισμα)
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- νινεστέ
- 3 - 4 κ.σ. από το καλαμποκέλαιο που τηγανίσαμε το κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 2 - 3 πιπεριές κόκκινες
- 1 κουτί ανανά και το χυμό του
- 2 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.σ. soy sauce
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
- Στο κοτόπουλο ρίχνουμε μια κουταλιά soy sauce, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με νισεστέ και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 με 4 κουταλιές της σούπας από το λάδι που τηγανίσαμε το κοτόπουλο και σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι.
- Έπειτα ρίχνουμε τις πιπεριές και ανανά (όσο θέλετε εσείς).
- Στο μεταξύ χτυπάμε σε μία κούπα με πιρούνι το χυμό από τον ανανά, 2 κ.σ. ξίδι, 1 κ.σ. κέτσαπ, 1 κ.σ. soy sauce, 1 κ.σ. ζάχαρη και 1/2 ποτήρι νερό.
- Το ρίχνουμε στις πιπεριές και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.
- Διαλύουμε 1 κ.γ. νισεστέ σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Η σάλτσα θα δέσει σε λίγα λεπτά και τότε ρίχνουμε και το κοτόπουλο.
- Παίρνει μια βράση και έτοιμο.
Δημιουργός συνταγής: μαριτσα Σιδηροπουλου