Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κολοκυθόπιτα γλυκιά
Υλικά για ένα μακρόστενο ταψάκι 30×37 εκ
1 κιλό κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
1 πακέτο φύλλο κρούστας
5-6 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ γ γαρύφαλλο
1.5 φλ καρύδια χοντροκομμένα
1 φλ σταφίδες
1 φλ φρυγανιά τριμμένη
1 πακέτο βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
1.5 φλ νερό
1 φλ ζάχαρη
1 φλ μέλι
1 φλούδα λεμόνι
1 κανέλα ξύλο
2 καρφάκια γαρύφαλλο
Τα βάζω να βράσουν χωρίς το μέλι 3 - 4 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Μετά προσθέτω το μέλι, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη να κρυώσει καλά.
Εκτέλεση
Βάζω την τριμμένη κολοκύθα σε ένα μπολ αφού την έχω στραγγίσει καλά, προσθέτω την ζάχαρη, τα μυρωδικά, τα καρύδια, τις σταφίδες και την φρυγανιά και ανακατεύω καλά.
Βουτυρώνω το ταψάκι μου, βάζω 4 φύλλα κάτω βουτυρώνοντάς τα ένα - ένα, βάζω γέμιση, 2 φύλλα βουτυρώνοντάς τα, γέμιση, 2 φύλλα, την υπόλοιπη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα επάνω βουτυρώνοντάς τα ένα - ένα.
Χαράζω, ρίχνω όλο το υπόλοιπο βούτυρο που περίσσεψε, ραντίζω με λίγο νεράκι και
ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, περίπου για μια ώρα ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, περίπου για μια ώρα ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Όταν βγει από τον φούρνο όπως είναι καυτό ρίχνω το κρύο σιρόπι και αφήνω να κρυώσει και να το τραβήξει.