Μια συνταγή της κυρίας Αριάνα Μεϊντανά για ΤΑΡΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τάρτα αλλαντικών
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνω και αλευρώνω την ταρτιέρα μου.
Βάζω ένα φύλλο ζύμης έτοιμο για τάρτα.
Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 15 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπάω με σύρμα 2 αυγά με μισό φλυτζάνι γάλα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Σε ένα άλλο μπολ κόβω σε μικρά κομμάτια ζαμπόν, μπέικον, πιπεριά (ότι χρώμα θέλουμε) και ένα φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ρίχνω μέσα στο δεύτερο μπολ τα υλικά του πρώτου και ανακατεύω απαλά.
Στην συνέχεια το αδειάζω μέσα στην ψημένη ζύμη μου και το κουνάω απαλά για να πάει παντού.
Χτυπάω στο multi μια κρέμα γάλακτος με ένα αυγό και λίγο μοσχοκάρυδο.
Μέσα στο χτυπημένο μείγμα ρίχνω μπόλικο τυρί τριμμένο και ανακατεύω.
Το ρίχνω στην ταρτιέρα μου και το απλώνω να πάει παντού.
Τέλος ρίχνω από πάνω λίγο τυρί τριμμένο.
Ψήνω για 30 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°.
Βουτυρώνω και αλευρώνω την ταρτιέρα μου.
Βάζω ένα φύλλο ζύμης έτοιμο για τάρτα.
Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 15 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπάω με σύρμα 2 αυγά με μισό φλυτζάνι γάλα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Σε ένα άλλο μπολ κόβω σε μικρά κομμάτια ζαμπόν, μπέικον, πιπεριά (ότι χρώμα θέλουμε) και ένα φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ρίχνω μέσα στο δεύτερο μπολ τα υλικά του πρώτου και ανακατεύω απαλά.
Στην συνέχεια το αδειάζω μέσα στην ψημένη ζύμη μου και το κουνάω απαλά για να πάει παντού.
Χτυπάω στο multi μια κρέμα γάλακτος με ένα αυγό και λίγο μοσχοκάρυδο.
Μέσα στο χτυπημένο μείγμα ρίχνω μπόλικο τυρί τριμμένο και ανακατεύω.
Το ρίχνω στην ταρτιέρα μου και το απλώνω να πάει παντού.
Τέλος ρίχνω από πάνω λίγο τυρί τριμμένο.
Ψήνω για 30 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°.