Πέρκα στο φούρνο με ψητά λαχανικά



Μια συνταγή της κυρίας ‎Αριάνα Μεϊντανά για ΠΕΡΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πέρκα στο φούρνο με ψητά λαχανικά

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την πέρκα
Πλένω καλά τα δυο φιλέτα πέρκας και τα βάζω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Αλατοπιπερώνω.
Στο multi χτυπάω χυμό από 1 λεμόνι, 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί, 1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, 1 φύλλο σέλερι, μαϊντανό.
Περιχύνω με το μείγμα μου την πέρκα και ρίχνω από πάνω το ξύσμα ενός λεμονιού, ένα φύλλο δάφνης και τρίμματα Φυτίνης.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για μια ώρα περίπου.
Στην μισή ώρα γυρνάω τα φιλέτα μου.

Για τα ψητά λαχανικά μου.
Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα βάζω 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε ροδέλες, 2 καρότα κομμένα, 1 κολοκυθάκι κομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1/2 πιπεριά Φλωρίνης, 1/2 κόκκινη πιπεριά, 1/2 πορτοκαλί πιπεριά, 1 φύλλο δάφνης, 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, λιγάκι μπούκοβο, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τρίμματα Φυτίνης.
Ανακατεύω καλά και κλείνω από πάνω με άλλο ένα φύλλο λαδόκολλας
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° για μιάμιση ώρα περίπου.
Μισή ώρα πριν...βγάζω το πάνω φύλλο της λαδόκολλας και
20 λεπτά πριν το βγάλω ρίχνω από πάνω την σάλτσα μου ( 1/4 της κούπας μπαλσάμικο με 4 κουταλιές της σούπας μέλι που έχω ανακατέψει σε ένα μπολ)
Σερβίρω με φύλλα φρέσκου δυόσμου.